KANTARELLER, BLÅBÆR OG EN HEL HURV MED KATTER!! OG BJØRN!

I dag gikk jeg meg en tur i skogen og følte skogens ro.

Skogen jeg gikk i befinner seg noen kilometer unna det jeg bor så før jeg gikk i skogen, gikk jeg på asfaltert vei et godt stykke.

Like utenfor gardsplassen traff jeg på en grå katt med tigerstriper som hadde verken tid eller interesse i å snakke med meg. En kilometer senere så jeg enda en katt, denne var litt større og for det meste oransje, men med litt hvit på labbene sine. Den Oransje katten så jeg bare et kort øyeblikk før den pilte av sted for å søke ly fra de skumle bilene som fartet forbi.

Da jeg kom frem til skogkanten (snaue hundre meter ifra det stien starter) falt det meg plutselig inn at jeg burde brase inn mellom kvister og trær og heller lage min egen sti. Mor bekreftet i går min mistanke om at det er i disse tider av året at kantareller vokser og siden kantareller var noe jeg håpet på å finne på turen ga det mening å tråkke en tur som mest sannsynlig ingen naboer hadde tråkket før meg. Jeg gikk over brask og bram et godt stykke, men fant dessverre ingen kantareller. I ny og ne støttet jeg også på noen svake skimringer av mennesketråkket sti, men det var ikke før jeg på et av stiene fant restene av noen uspiselige kantarellbiter som hadde blitt røsket opp av jorda at jeg måtte innse at jeg var for sen og at det allerede hadde vært noen på sopptur her før meg.

Jeg ruslet litt mer og kom etterhvert til ei eng med masse blåbær! Det slo meg først som litt rart at noen hadde rensket skogen ren for sopp, men latt all den bæra bli hengende, men så kom jeg på at kantareller er en mye mer ettertraktet matvare og at hvis denne vesle enga bare var en brøkdel av all blåbæra i skogen så kunne nok en dreven plukker greie å plukke hver dag igjennom hele sesongen uten å gå tom for kratt.

Jeg satte meg ned en stund og koste meg mens jeg lyttet etter gjøker(jeg har aldri sett eller hørt gjøk i nærområdet, men syntes at dette øyeblikket ville vært et lyrisk passende tidspunkt for en slik lyd å høres) da plutselig ut av holtet foran meg kom det en liten grå pus mjauende. Jeg spurte den om den ville være vennen min og den ga straks utrykk for at det var noe den veldig gjerne ville. Det var en ung grå katt med litt hvit og svart på seg og om jeg ikke hadde hatt tidligere erfaring med katteform og oppførsel ville jeg kanskje ha gjettet at dette var en vaskebjørn, men det var den ikke. Katten ville aller helst at jeg skulle klø den på et spesifikt sted på hodet og etter at den to ganger bet meg lekent i fingrene satte den seg opp og demonstrerte nøyaktig der den klødde, deretter gjorde jeg mitt beste til å gjenskape dens sensasjon. Jeg tenkte tilbake til hvor glad denne katten måtte ha vært for endelig å finne et menneske til å klø den nettopp der, og så snart den var tilfreds tuslet den videre.

En stund til ble jeg sittende i det friske sensommerværet før jeg bestemte meg for å droppe soppjakten og heller plukke blåbær. Mens jeg ålte meg omkring blant tun og kratt kom jeg til å tenke på et av de beste faktaene jeg vet her i verden og det er at den kanadiske svartbjørner må spise omlag 30 000 bær om dagen for å overleve. Dette vil jeg gjenta. Kanadiske svartbjørner må spise omlag 30 000 bær om dagen. Hvis du noengang er i litt dårlig humør vil jeg at du skal gjenta denne vesle fakta opplysningen og se for deg dette svære vraltende beistet som nusser omkring i kratt og greiner hele dagen og hvordan den muler i seg noen små saftige drops av gangen til den blir god og mett.

Da jeg hadde plukket et kvart spann med bær fant jeg åtte kantareller som jeg med et internt seiersbrøl plukket med meg før jeg bar hjemover.

På turen hjem så jeg den grå tigerkatten igjen, men den ville fremdeles ikke ha noe med meg å gjøre.

Da jeg var kommet hjem lagde jeg pannekaker som min mor og jeg spiste med nyplukkede blåbær på.


Dagens outfit er den samme som som i går.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten :) mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits