BRØDKKE BRA FROKOST, VONDT TOMMEL OG KONGEN SA NEI!!!!

Idag sto jeg opp og hoppet ivrig ned trappen. Det ble laget plommesyltetøy i går og dette var noe jeg hadde gledet meg hele natten til å kose meg med attåt Dagsnytt og Toten blad, men da jeg så i brødboksen snudde alt. Brødet hadde mugg voksende ifra alle kanter og til tross for instense kirurgiske inngrep greide jeg ikke å hente ut en eneste smule blings som ikke enten var grønn eller luktet som om den skulle være det. Vondere ble det da Dagsnytt ikke avga seg noen som helst gode nyheter og da jeg ikke fant ukens opplag av TB. Jeg endte med å knaske tørt flatbrød og drømme om den dagen Fylkesveg 33 endelig får et nytt lag asfalt ut mot Skreifjella, denne øvelsen ga meg enda en nyfunnet respekt for journalistene som skriver for Toten blad.


På bildet der du det mugne brødet i søpla og et ferskt brød i plastposen som ble handlet inn på kvelden, jeg spiste snarest seks skiver.

Utover dagen skjedde det svært lite. Jeg har hatt veldig vondt i tommelen min idag, en litt støl følelse inne ved det tredje ledd(fra tuppen). Tross mine dytt, dragninger og forsøk med å bøye tommelen i alle mulig retninger så fikk jeg ikke knept vekk mitt kroppslige besvær.

 

På kvelden gikk jeg på kino og såg filmen Kongens Nei. Den handler om Kong Håkon som sa nei til en tysk avtale under andre verdenskrig. Vi satt på bakerste rad(rad 17 sete 22) og dette syntes jeg helhetlig gjorde mye for filmopplevelsen da kinolerrett ofte blir for store til å greie å få med seg hele bilde hvis jeg sitter lengre fremme. Filmen ble som alle dagens filmer vist med størrelses forholdet 16:9 eller 2.39:1, helt sikker er jeg ikke, men det jeg vet er at den nye skjermstandarden for media er altfor lang og flat enn det den burde være. Selv synes jeg filmer og serier flest burde gå tilbake til 4:3 eller 3:2 og hvis du tror dette er en fillesak jeg raver med så vil jeg at du skal sjekke ut TV serien Early Edition(1999-2000) og bemerker deg hvor fokusert bildet var. Early Edition er filmet i 4:3 og for å ha sagt det så er dette også etter min mening en serie som er overmoden for å rebootes.

Kongens Nei var god, men jeg kommer nok ikke til å se den igjen. Jeg syntes kameraføringen var litt spesiell på måten den sjanglet etter kongefamilien og greide aldri helt å holde seg i ro. Dette ga en følelse av at publikum selv var tilstede under alle samtaler og det var et par ganger at jeg følte et snev av ubehag, som et tredje hjul i en samtale jeg på absolutt ingen måte hadde grunn til å være tilstede for(spesielt da Kong Håkon ba alle statsrådene om å forlate rommet).

I filmen reiser kongefamilien til Hamar der de holder et møte med regjeringen. I et av rommene henger det ei utrolig fin lampe over et billiardbord og jeg lurer på om den fremdeles henger der.

Filmen var også fullspekket med reklame fra Freia, til en såpass grad at jeg etterhvert bare ventet på at Kong Håkon skulle plukke opp en boks med konfekt, ta en bit og si «yum! Det var en absolut vidunderlige æske chokolade, sandelig så det skal bære mit navn!» med et blunk mot kamera.

Midt i den alvorlige handlingen, dramatikken og de sterke krigsscenene så hadde regissøren følt det viktig å gi en tyske soldat et «Wilhelm skrik», noe jeg til nød forstår siden det ikke er hver dag en får tilbud om å lage en storfilm med såpass høyt budgett, men som også er en bekreftelse på hvorfor noen folk ikke får tilbudet om å lage storfilm med såpass høyt budget. Til de som har planer om å se filmen; bare lytt ørene så snart dere ser en tysker som hiver granater.

Hadde det vært meg som regisserte filmen så ville jeg ha droppet hele handlingen og kun fokusert på Obersten i begynnelsen av filmen(med noen scener av Quisling spredt ut igjennom det hele).

Alt i alt har jeg ingen terningkast å gi, men byr filmen heller et tregere nikk med hodet.


Dagens outfit er en svart t-skjorte, bukser og svarte sokker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten :) mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits