KLYKKELI KLOKKO TIDSREGNING!! VEDFLYTTING OG GRESSKLIPPING!!!!!!!!!!

I helga feiret vi min bestemors fødelsesdag. Hun fylte ørlite mer enn tjuefem år og på turen hjem kjørte vi nesten på en elg, fjorårs kalv, fem meter foran panseret.

Idag har jeg hjulpet min kjære tante med å hale ved. Veden har ligget i garasjen til bestemor i flertallige år nå og ikke blitt brukt, så det taler til fornuften å etterhvert snart få fyrt denne veden i et mer kontrollert område enn der den har ligget.

Vi skulle møtes hos bestemor klokka halv elleve. Jeg møtte opp klokken halv tolv fordi jeg nok engang hadde snublet over nyansen mellom engelsk og norsk tidsregning. Som mange vet har jeg stadig uttalt meg høylytt og avsindig om hvordan nordmenn leser tid på en aldeles feil måte.

I England gjør de det så lett at når klokka er tolv:tredve(12:30) så sier de at klokka er «half twelve»(oversettelse: halv tolv) og da får mottakeren et friskt og klart bildet av tolvtallet i hodet og behøver bare er å legge til ei halvtime for å finne rett tid, i verstefall så møter personen opp tolv og kan tvinne tomler i ei halvtime(kanskje han til og med får en stjerne i boka for å ha møtt opp så tidlig), men da er han iallefall ikke for sein.

Mens her i norden skal vi på død å liv gjøre alt så vrengende vanskelig som vi bare kan, så hver gang en jevla lusekoft snubler inn døra og byr opp til slagsmål klokka «halv tolv» så ender det alltid med at hele kroa blir sittende igjen å gjøre matte på baksiden av ei yatziblokk. Det gir på ingen måte mening at når noen sier tallet tolv etter ordet halv så skal vi trekke ifra en time av det eneste tallet som er blitt fortalt for så å legge til tredve minutter, dette gir umåtelig med unødvendig forvirring, ekskluderer de mentalt svakere, samt insinuerer at tidspunktet bærer med slingringsmon.

Jeg hadde med meg en kopp kaffe som jeg koste meg med mens jeg ventet på bussen. Idag så lå det ikke noe særlig oppsamlinger med grus på veien langs holdeplassen(se: http://mykkjetting.blogg.no/1473890912_kuer_syre_og_bank.html) og det var derfor noe mindre å bedrive tiden med. Snart så hadde kaffen blitt kald, så da helte jeg den på asvalten og lagde et smilefjes og deretter danderte jeg verket med brekte kvister som skulle ligne hår.

 

Hos bestemor fylte vi fem poser med ved og kjørte til Raufoss(der tante bor)og mens vi var der så hjalp jeg også til med å bære en høytrykkspyler og to hageslanger fra garasjen og ned i kjellern.

Det har vært kuldegrader på Raufoss inatt (-4) og tante og jeg brygger begge på bekymringer om at høytrykkspyleren kan ha blitt ødelagt av kulden.

Etterpå så reiste vi tilbake til bestemor og lempet de resterende kubbene løst bak i hengern.

Tante er et troende menneske og har derfor sine egene grunner til å ikke være kjip mot folk, med en slik holdning så gir det mye mening å stadig hyre inn bærehjelp og arbeidskraft til fysisk krevende oppgaver for slik å beordre aggresjonen ut av systemet.

Mens vi allerede var hos bestemor og hadde tilhengerplass til rådighet så kunne vi like gjerne lempe med oss to kampesteiner, tretten rader med skifer, en stor trebalje og det største trauet jeg noengang har sett.

Tilbake på raufoss bærte jeg fem store sekker med dekkbark(ikke relatert til bildekk) inn i skuret, samt fire bildekk(ikke relatert til bark) som sto innerst i garasjen før det siste som gjensto var å klyppe plenen.

Plenen hos tante er ikke så mye gress som det heller er en svampmasse som gradvis øker i volum over tid.

For å klyppe dette «ryateppet» så brukte jeg en gressklipper der dyttehjelpespaken en stund tilbake har røket og den må nå dyttes manuelt. Dette er ikke optimalt, men jeg har funnet en ganske effetiv metode å få fremgang på ved å lene hele kroppen mot maskina og hente kraft ifra ryggmusklene.

På en lysere side så har klipperen også en slik snor man må dra i for å starte og er den eneste doningen jeg noengang har greid å få liv i med en slik greie. Dette gir meg håp både for P90X prosjektet og at jeg snart kan greie å legge min kjære far i bakken.

Klyppingen ble overstått og da jeg var ferdig så reiste jeg hjem der jeg nå sitter å fullfører dagens blogg.

Dagen idag har vært en god dag.


Dagens outfit er enn rød jakkegenser, hvit og blå t-skjorte,bukser og svarte sokker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten :) mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits