OSLO INNOVATION WEEK, MEDDASS OG BRØDBAKST!!!!I dag ble jeg tilsendt en link på sosiale medier som opplyste meg om at Oslo Innovation Week er en greie(Oslo er vår hovedstad og «innovation week» betyr innovasjons veke på norsk).

Oslo Innovation Week er et arrangement der unge gründere og nytenkere kan legge frem sine ideer og produkter for muligheten til å få investorstøtte. Siden jeg er av typen som bærer på uendelig mange subjektivt gode ideer så slang jeg meg straks på å skrive et godt pitch og utforme en model.

Dette er to sammenlimte trebiter som er festet til en vegg(skaftet av ei rive og en bit av rekkverk) og dog den for tiden bare er i pre beta versjon så kan jeg forsikre dere om at alle familier og eneboere en vakker dag vil ha noe lignende i sine hjem.

Til min misnøye så viste det seg at deadlinen for opptaket hadde gått dagen før, men jeg sendte allikevel inn forslaget da «100 Pitches» fremdeles ikke hadde fjernet registrerings skjemaet.

Da min mor og far kom hjem og såg spikerne og treklossene som jeg hadde hamret i veggen så ble jeg ikke nedblomstret med så mye ros og støtte som jeg hadde forventet, men heller på ingen måte mindre enn det prosjektet fortjener i denne tidligste av startfaser.

 

Rundt middagsbordet kom temaet om blogging opp. Min far hadde lest gårsdagens innlegg(Se http://mykkjetting.blogg.no/1475529479_klykkeli_klokko_tidsr.html) og stilte seg kritisk til min uttalelse om at jeg kanskje en vakker dag vil være sterk nok til å greie å legge ham i bakken.

Denne skepsisen uttrykte han ved å kjøre gaffelen med all kraft inn i baksiden av hånden sin uten verken å blunke eller bryte øyekontakt før han satte igang å dominant sluke i seg alt som sto på middagsbordet, deretter vandret han tvers igjennom kjøkkenveggen ut på gardsplassen og startet igang motorsykkelen, etter et par brummende drag på gassen så slang han hele doningen opp på skuldrene og løp brølende ned veien.

Min mor og jeg ble sittende igjen og undre over hvilken effekt magesyre kan ha på en teflon stekepanne og om vi noengang kommer til å se den igjen.

Etter middagen hadde jeg bestemt meg for å bake brød! Jeg romsterte litt på nett og fant ei oppskrift på eltefritt grytebrød som kun besto av fem hundre gram hvetemel, to teskjeer salt, en kvart pose tørrgjær og fire desiliter vann. Deigen skulle heve i tolv til atten timer og jeg bestemte meg heller for å finne en annen oppskrift siden denne oppskriften er tullete.

Til slutt falt jeg for grovbrød oppskriften som sto på baksiden av melposen. Et godt råd å følge når du baker brød er å lese oppskriften grundig før du begynner fordi selv om instruksjonen sier at du skal helle melet i en bolle så må du mest sannsynlig også legge til siden noen gram for å drysse over bordet før eltingen.

Et år på ungdomskolen så falt jeg fra en femmer og ned til en firer i heimkunnskap fordi jeg hadde brukt et kjøkkenhåndkle istedenfor klut til å tørke av benken etter tentamen, siden den dagen har jeg vist en aktiv uvillighet til å forbedre meg i faget og måtte derfor sprette nok en pose med mel for at deigen ikke skulle klistre seg til bordplaten, men jeg tror ikke at de få klypene med hvetemel kommer til å påvirke smaken av grovbakst på noe negativ måte.

Vil du være modig og gjøre baksten mer spennende så kan du raspe opp en gulrot og elte den inn i deigen, brødet får da en ny frisk smak samt gir deg også en liten dose vitamin k som vi så altfor ofte overser.

En gang så spiste jeg brød med oliven og havsalt i og jeg vet at mange av dere nå tenker att dette høres ut som helt skrullende galskap, men jeg kan forsikre dere om at den var bakt sånn med vilje og at det faktisk smakte helt utsøkt. Poenget jeg skal frem til er at det finnes utallig mange måter å bake brød på og at bare fantasien setter grenser(DETTE ER FEIL!!! SE http://mykkjetting.blogg.no/1475711697_feilinformasjon_sykke.html ).

 

Etter tre kvarter i ovnen så lot jeg brødene kjøle litt før jeg la med i poser slik at de ikke skal tørke.

I morgen skal jeg smake på brødet og dette er noe jeg gleder meg gromt til.

Dagens outfit er en hvit t-skjorte, bukser og svarte sokker.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten :) mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits