RINGEKLOKKER, DAB RADIONFORMASJON OG SYKKELLÅSEN ER ÅPNET!!!!

Idag så våknet jeg i syvtiden, kokte meg ei kanne kaffe og satte to skiver i brødristern før jeg sovnet på sofaen i stua. Det skulle komme noen vaskefolk innom for å rydde ut kjellern vår fordi et kloakkrør nylig har sprekket og alle våre fysiske barndomsminner er nå dekt med et tykt lag avføring og kroppslige vesker, mye det samme som de psykiske.

Da jeg våknet i tolvtiden så syntes jeg det var litt rart at det fremdeles ikke hadde kommet noen, men da jeg gikk ut og klemte tilfeldig omkring langs husveggen så kom jeg etterhvert frem til at ringeklokka vår hadde gått tom for strøm! Det kan godt hende at vaskefolkene har vært innom mens jeg slumret på sofaen og da de ikke ble møtt med noe annet enn den samme hvite døra etter to til tre trykk på knappen så gikk de kanskje ut ifra at det ikke var noen hjemme og reiste videre.

Det kan også hende at de aldri kom og at min tidlige vekkerklokke var forgjeves, noe som er mulig fordi de også skulle ha vært her på fredag.

På fredag hadde vi fått en telefon i fra et av vaskerne som sa hun hadde blitt syk og ikke kunne komme.

Jeg byttet batteriene på ringeklokka som inneholdt tre AAA batterier og da jeg trykte på knappen så avga den en sprø sprakende midi versjon av kirkeklokkenes «ding dong» lyd. Det burde nevnes at jeg ikke mener melodien av barnesangen Lemons and Oranges(Lemons and oranges er engelsk og betyr Sitroner og appelsiner) som jeg vet at mange har som ringeklokke lyd også stadig blir spilt av kirkeklokker, men bare to toner som går ifra den høyeste til den laveste i to intervaller.

Jeg lurte litt på om en rent digital ringeklokke bruker mer strøm enn en med motor som hamrer på ei fysisk bjelle siden den mer analog mekanikk bærer på mindre elektriske komponenter som behøver strøm, men så snart dette tanken begynte å surre omkring vekta på bjellehammeren og hvor mange volt en bjellehammer bruker for å bevege seg og hvor mye strøm batterier taper over tid uten bruk så valgte jeg å ikke henge meg noe særlig mer opp i det.

 

Da jeg hadde byttet batteri og trykket på knappen en betryggende mengde ganger så gikk jeg inn og skrev en e-mail til et potetgullfirma angående noe som støtet meg nå i helgen.

Jeg velger å ikke si noe mer om dette før jeg har dannet korrespondanse med deres forbrukerlag, men kan fortelle at jeg for tiden bærer på informasjon som kan brekke hele deres forretnings platform hvis jeg velger å komme ut med det jeg har funnet.

Da mailen var blitt sendt så skrullet jeg igjennom noen nettaviser og i det jeg nesten var ferdig med ingressen av ei artikkel på NRK.no så dukket det plutselig opp en chatboks i høyre hjørne av nettleseren som lurte på om jeg hadde noen spørsmål om Dab radio. Jeg bærte egentlig ikke på noe særlig med spørsmål angående Dab radio, men siden jeg er et svært ensomt menneske som klamrer til seg en hver sosial interaksjon som faller min vei så trykket jeg til og slo an en prat.

Gunnar virket litt bakoverlent og nølende i starten, men svarte oppriktig på alle spørsmålene jeg hadde omkring Dab og radiosignaler.

Jeg lærte at forskjellen mellom Dab og nettradio(ja, det er en forskjell!) er at nettradio streames(strømmes) og Dab er mye det samme som radiobølger som lytterne bare kroker seg på når de for eksempel vil få med seg detekttimen. Leserne kan også ha godt av å vite at dab radioer nå for tiden selges for så lavt som to hundre kroner og siden gjennomsnittelig trettito prosent av dere fremdeles ikke har en så kan jeg anbefale at dere snarest går til innkjøp siden FM nettet snart legges ned.

Da alle mine mest pressende dab relaterte spørsmål var blitt besvart så satte vi i å snakke om løsere temaer. Gunnar Garfors er en forfatter og eventyrer(noe jeg kvasiret meg frem til mens jeg ventet på svarene) og ga i fjor ut en bok om hvordan han gikk tom for land å reise til.

Jeg har ikke lest boka og stiller meg tvilende til om jeg noen gang kommer til å gjøre det, men siden han virket som en fornøyelig type som satte pris på en hver destinasjon jeg forhørte meg om så går jeg ut ifra at boken inneholder svært mye godt å si om alle stedene han reiste til. 

Boka hans kan finne kjøpe her: https://www.amazon.co.uk/198-How-Ran-Out-Countries/dp/0996478590 ( han har også ei blogg: http://www.garfors.com)

 

Etter samtalen med Gunnar( eller før, men jeg føler at komposisjonen av teksta leser bedre på denne måten) så sjekket jeg emailen min og fant at den tyske sykkel entusiasten som jeg hadde kontaktet angående min låste sykkel nå hadde svart og gitt meg koden for alle sykkellåser av typen jeg bruker med samme serienummer. Uten å avgi sensitiv privat informasjon så kan jeg si at denne koden var nesten komiskt enkel å huske og fungerte med en gang jeg prøvde.

Jeg takket varm og kjærlig for hjelpen og nå gjenstår det bare å fylle luft i dekkene før jeg kan trille omkring i nabolaget og utforske uante veier.


Dagens outfit er en rød t-skjorte, bukser og svarte sokker.

 

2 kommentarer

Brytern

11.10.2016 kl.22:35

Dette må da være mer enn 5-700 ord?

rnykkjetting

11.10.2016 kl.23:03

Brytern: deet er det :/ var en altfor begivenhetsrik dag

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten :) mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits