VASKEMANNENS KLØN, GALLERIKRASJ OG TUSENVIS AV FUGLER!!!

I «natt» så la jeg meg klokka fem om morgenen idag og det var med sterkt misnøye, dog langsiktig fornøyelse, at jeg ble vekket klokken ni av den herlige kantate av elektronisk gjenskapt klokkeklang.

I dag kom vaskerne omsider på besøk for å spyle kjelleren!

Da jeg hadde greid å åle meg ut av sengen og sliret meg inn i et par bukser og anstendig antrekk så rabler jeg ut døren og møtte de to unge karene som allerede var i full gang med å komme  til bunns i hvordan den låste kjellerdøra fungerte i håp om å etterhvert komme til bunns i huset.

Jeg ønsket dem en god morgen og påpekte at kjellerdøra hadde vært låst siden sist gang de var på besøk før jeg tilba dem litt kaffe da jeg merket at mine artikulasjonsevner ikke var optimale.

Sjefsvaskeren takket høflig nei til mitt grøvvel og uttrykte entusiatisk sin ivrighet til å begynne spylingen.

Jeg låste opp kjellerdøra før jeg gikk inn og satte på ei kanne.

Da kokeren hadde begynt å boble og jeg var på vei opp til soverommet mitt for å hente pcen så ble jeg møtt av en nå mer nedstemt sjefsvasker som sto i vindfanget med hatten i hånden.

Han hadde glemt å ta med tuten som skulle feste vannslangen til spylerverktøyet.

Jeg knoket hoftene og ristet indignert på hodet helt til han forsikret meg om at han allerede bar på en plan før han geleidet meg ut og påpekte at vi hadde nettopp den delen han manglet festet til krana vi bruker til å vaske våre ymse kjøretøy.

Det viste seg at det var verken av de to plastikk hageslange koblingene han manglet, men heller messingskrua på krana som man skrur den «mannlige» plast komponenten til.

Dette syntes jeg at var en utrolig merkelig komponent å glemme(eller for den saks skyld fjerne ifra et verktøy), men siden personen allerede var på nippet av tårer så valgte jeg ikke å presse han over kanten, men heller gi ham den tanga han trengte for å skru av koblingen.

Før han begynte å sprute løs på gulv og vegger så forsikret jeg han om at alle slukene i kjelleren sluket, men advarte at det kunne ha samlet seg grus i dem siden sist de ikke hadde blitt brukt på en stund. Jeg rådet også at det ville være lurt å fjerne risten på sluket i det innerste rommet da det ville drenere raskere på den måten.

Imens de holdt på så leste jeg på noen nettaviser og sannelig så ble jeg nok en gang møtt av Gunnar på NRK.no.

Jeg vet nå alt jeg behøver å vite om Dab radio, men siden han plutselig var der så tenkte jeg like gjerne at jeg kunne linke han til blogginnlegget jeg hadde nevnt han i.

Han svarte ikke, noe som er forståelig siden dette var hans arbeidstimer og han sikkert hadde mange andre folk som han måtte informere om Dab.

I mellomtiden mens jeg ventet på svar så oppdaterte jeg Unity og fant ut at råmaterialet av galleriet som jeg har bygget på nett (se http://kulturraadet.no/webproject.html ) nå har blitt slettet og at jeg ikke har gjort backup av noe som helst.

Det er ikke noe jeg tar hardt innover meg fordi nettgalleri prosjektet fortiden bare er i et stadie der Jeg prøver å kartlegge hva jeg kan gjøre før nettsiden min slutter å fungere.

Jeg sparker heller ikke meg selv for at jeg ikke har tatt backup av prosjektet siden vi alle vet at backup er for pingler.

Unity ble oppdatert og kort tid etter så var vaskerne blitt ferdige for dagen.

Sjefsvaskeren hadde koblet koblingen tilbake på krana og jeg går ut ifra at tanga nå ligger i garasjen da denne ikke er blitt sett siden jeg lånte den bort.

Vi tok oss en kopp kaffe og snakket litt, Blandt annet om vaskebedriftens drift og hvilken konkurranse det var i vaskemarkedet. Han utrykte også admirasjon da jeg viste ham plankehaugen som nylig hadde vært ei fuglekasse og fikk vite at jeg bærer planer om å gjenskape dens tidligere glans såsnart jeg har notert meg form og størrelsen av alle delene.

Etter kaffen så reiste de videre og jeg gikk inn for å spise middag.

Ut vinduet ifra kjøkkent så merket jeg en svart tåke av fugler som virvlet omkring rundt huset.

Det må ha vært minst fem hundre, om ikke tusen små pippipper som alle jublet og feiret omkring der høyballene til naboen har å stått.

Det gledet meg varmt å se en så stor familie med fugler på samme sted og jeg ønsker dem det aller beste på enten deres reise eller blivelse igjennom vintern.

Etter middag så tok jeg en altfor lang blund.


Dagens outfit er en rød rutete skjorte, bukser og svarte sokker
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten. innlegg lagt inn daglig, mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits