TIDLIG BESØK,HØNSEHAUK OG LEVERPOSTEI!!!

På fredag våknet jeg og innså at det var blitt mandag.

Jeg klødde meg godt i øyekroken og gikk ned til kjøkkenet da jeg hørte noen hamre på vår dør.

Klokken var snaut blitt sju og på ingen måte et anstendig tidspunkt å motta selskap, men da jeg åpnet døren var det til min høyeste fornøyelse at en kjær kamerat sto meg i møte.

Han sto der søkk våt og tauet om seg en hullete sort kåpe som jeg bare kan mins ifra dens bedre dager.

Før jeg rakk å ønske han en god morgen og by på litt kaffe så hadde han allerede brast inn dør åpningen, nesten deiset meg over ende, og var i full gang meg å slukke lys og dekke over gardinene.

Ute på gardsplassen var det ikke en eneste dråpe av regn å finne og jeg tok meg i å undre hvordan dette aspeløvet hadde fått til å havne i en slik tilstand.

I det han var på sin tredje patrulje med varsomt øye igjennom gløtten på gardinene så tilba jeg ham et håndkle og prøvde å forhøre meg om hva det var som brakte en slik glede til min dør.

Det var ikke før jeg nevnte hestene i garasjen at han plutselig sprakk til, marsjere bestemt frem og boltret meg høyt oppover veggen med nevene gravet godt inn i kragen på skjorta.

Jeg kan ikke på noe fornuftig måte forklare nettopp hva det var han sa da hans tale i løse trekk best kunne minne om instruksjoner eller et testament, men hans ord danset sporadisk mellom gammel norsk, tysk griselatin og noen linjer jeg kun assosierer med programspråk(Kanskje Java eller Python(~ATH(?)).

Det skal sies at hans diksjon og rappe mål var upåklagelig og etterhvert så fikk jeg greid å slenge meg med på leken ved å dra en improvisert gjengivning av Daar kjem dampen, Makarena og Rammstein etter hukommelsen.

Snart var grepet hans løsnet såppas at jeg fikk liret løs den ene armen frem og tok i å stryke han skånsomt på det ene kinnet helt til han roet seg.

Jeg valgte å ikke by ham på kaffe da det var tydelig at karen allerede hadde fått i seg nok koffein for dagen, men spurte igjen om han ville låne et handle og noen tørre klær.

Min gode venn sukket dypt og ristet på hodet.

Han mente det ikke var noen vits da de uansett ville bli våte igjen såsnart han forlot døren, «det har allerede skjedd» mumlet han molefonkent til seg selv og veltet seg ned på trappen.

Vi rakk dessverre ikke å snakke så mye som jeg hadde håpet og halveis inn i konstruksjonsdetaljene av fuglehuset jeg jobber på så fant jeg ham spent som en bue med lutte ører.

Han registrerte noe i luften som for meg bare var stillhet og straks da vi fikk øyekontakt med hverandre bleknet det venstre øyet hans over og ble hvitt som tåke.

Han forsto på min reaksjon hva som hadde skjedd og satte hektisk igang å tømme lommene sine på jakt etter noe.

Da han hadde funnet det han letet etter plantet han den godt i hånden min og forsikret meg om at jeg ville vite hva jeg måtte gjøre når tiden var inne.

Det jeg fikk var labben til ei hønsehauk!

På vei ut døren spurte jeg han hvor han var på vei videre og han fortalte meg at han skal til Roma for å gjøre noe som på absolutt ingen måte er Vatikan relatert.

Det siste der annonserte han høylytt som om noen andre enn jeg hørte på, som var tullere, men jeg valgte å ikke si noe.

Vipps var han ute av huset og jeg gikk på kjøkkenet og satte på radioen der Wham spilte «Wake me up».

Da sola tittet frem noen timer senere gikk jeg inn i garasjen og hilste på hestene.

De ble glade for å se meg og enda gladere da de så jeg hadde med sukkerbiter vi kunne kose oss med.

Siden jeg ikke har noe høy liggende og ikke har spurt naboen om han har noe til overs så tok jeg de med ut og lot dem gresse av plenen.

Mustafa syntes det var litt kaldt så såsnart han hadde spist seg nogenlunde mett travet han snarest inn igjen i den varme garasjen.

Jeg kjemmet dem alle med en børste og ga de en gulerot hver seg før jeg gikk inn for å sjekke noe jeg har lurt litt på i det siste.

Det jeg sjekket og det som viste seg var at nettsiden jeg driver(Se www.kulturraadet.no ) har hittil i år hatt nesten åtte tusen besøkere!

Dette hadde jeg aldri trodd og skulle ønske at det fantes tall over hvor mange som egentlig skulle sjekke ut www.kulturrådet.no, men skrev feil og havnet hos meg.

Alt i alt så tyder det på et meget vellykket bedrag og jeg vurderer nå å linke siden til bloggen min for kanskje å øke leserstatistikken.

Kvelden kom, hestene var tilbake i garasjen og alle fått en kjærlig klem og godnatta sang.

Til kveldsmat så spiste jeg brødskiver med leverpostei og syltagurker.

Vi er tomme for smør, men jeg rakk akkurat å få skrapt sammen det siste som lå i boksen for å ha på brødskivene.

Leverposteien var god selv om den var fin og jeg helst liker den grove.

Jeg vet at mange liker syltagurkene sine i skiver som de legger på brødskiva, men jeg synes det er best å knaske porsjonerte biter i ny og ned imellom brødbitene fordi da slipper jeg all den ekstra eddik saften som blir liggende å flyte på posteien.

Da jeg var god og mett så satte jeg meg for å skrive.

Idag har vært en god dag.

Dagens outfit er en rutete jakke, grå genser, bukse og svarte sokker.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten. innlegg lagt inn daglig, mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits