RAKETT TIL MÅNEN, BIBLIOTEK OG 3D PRINTER!!!

Idag har jeg lest i et av bøkene jeg har arvet av bestefar.

Boka heter TIL MÅNEN I RAKETT og handler sålangt om en journalist i Detroit som møter en tysker langs veien på vei til jobb og blir gitt ei flaske øl og en avis.

Historien skifter gir da journalisten ankommer nyhetsbyrået og får vite at det er en mystisk tysker som mener han har ei flyvemaskin som kan fly over atlanterhavet(fra Friedrichshafen til Detroit sør) på snaue en og en halv time og det blir full balluba når mannen leser at den tyske avisen han hadde fått var dagens opplag.

Det gjenstår fremdeles cirka hundre sider å lese og jeg ser frem til å bli med på reisen.

Hestene har vært rastløse idag.

Jeg gikk ut for å hilse på dem i dagtidlig og fant at mye av gresset som omringet garasjen vår har begynt å åre ut et koksgråt skjær som later til å pulsere i det sola treffer det.

Gresset ser ikke videre døende ut, men jeg synes det er litt rart da friskt gress vanligvis er grønt og ikke beveger seg med mindre vinden blåser.

Hestene så ut til å like fargeforandringen og spiste godt av de metalliske stråene.

 

Utpå dagen sadlet jeg opp Ferdinand med ei hagestolpute og tok an med på en liten tur.

Ferdinand er den mest rolige av de fire hestene og det er derfor jeg har valgt å gi ham dette navnet.

Turen bar til Lena der vi hvilte en times tid og sjekket om biblioteket hadde noen bøker om vedlikehold av hest.

Til min lykke så hadde de det og jeg fikk bladd i mange av dem.

De er lenge siden jeg sist var på biblioteket og merket straks at rekkefølgen bokhyllene sto i var blirr forandret.

Jeg er skeptisk til det nye systemet de prøver ut, men velger å la det ligge inntil jeg merker klare befibbelser.

En ytterligere forandring som derimot gledet meg var at biblioteket har gått til innkjøp av en 3D printer! Denne kan printe hva som helst sålenge det ikke er mye større enn en appelsin.

Jeg kan komme på kjempemasse saker jeg gjerne skulle ha hatt eller prototypet, men siden bibliotekarene tydeligvis har seg i å vende sin kalde skulder mot samfunnsengasjerte nytenkere så ble jeg straks hevet ut av byggningen da jeg prøvde å helle tomatsuppe inn i USB-porten på maskina.

 

Utenfor biblioteket hadde det samlet jeg en gruppe folk som sto og beundret den ravnsvarte hingsten jeg hadde ridd inn på.

Ferdinand fikk en sukkerbit og han vrinsket i fornøyelse.

Jeg tilba de som ville å få klappe hesten, men da jeg hadde sagt dette så brøt det plutselig ut et mummel av forfærdelse og hele folkemassen trakk seg noen skritt bakover.

Jeg prøvde å tenke om jeg hadde sagt noe feil da en liten gutt på kanskje ni, ti år kom bort og fortalte at han allerede hadde prøvd å klappe hesten og at dette hadde etterlatt ham med noen groteske sorte byller over begge hendene.

Byllene lignet mindre på hud og mer som potene på en hund i både tekstur og konsistens og det fikk meg til å lure hvilken den av hesten han egentlig hadde klappet.

Da han pekte den tykke negerfingern sin mot nakken på dyret forsikret jeg alle om at gutten sikkert bare var allergisk og klappet Ferdinand demonstrativt på samme sted, noe Ferdinand likte godt og nusset meg tilbake med mulen sin.

Publikum virket tilfreds med dette og gjengen ble gradvis mindre.

Jeg slang meg opp på hesten og annonserte spontant til de som hadde blitt igjen

«Et mål hvete for en penning, og tre mål bygg for en penning; og se du skader ikke oljen og vinen!» Folkene syntes dette virket fornuftig og vi ønsket alle hyggelig farvel.

 

Da jeg var hjemme og jeg var blitt ferdig med nattahistorien til hestene innså jeg noe som skulle ha vært åpenbart fra begynnelsen av.

Hadde jeg ikke blitt stoppet av bibliotekarene så hadde jeg bare 3Dprintet suppen og ikke koppen og da hadde jo alt bare sølt utover enda mer enn det allerede gjorde!

Dette er helt klart noe jeg må tenke nærmere over til neste gang og i morgen skal må jeg sørge for å få skrevet noen formelle beklagelser til de som ble såret i oppstyret.


Dagens outfit er en grå genser, bukser og svarte sokker.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten. innlegg lagt inn daglig, mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits