RAMPETE FØLL, SAVNEDE FOLK OG EN KOMMENDE ÆRA AV PROMPLUKT OG VIN!!!

Idag tok jeg turen tilbake til Lena, denne gangen på ryggen til Synnøve.

Hun har litt mer sprett i travingen og brukte enhver mulighet jeg ga henne til å bryte ut i full galopp.

Opp og ned de krokete veiene langs prestgardskauen tordnet vi avsted og det etterlot seg ville fakler av flamme i hvert spor hun la etter seg i veien.

Da jeg i rekordfart hadde ankommet biblioteket trådde jeg av hesten og sjekket straks dens hover for å se hva heten kunne ha kommet fra og om stakkars Synnøve hadde pådratt seg skade av de hastige tråkkene.

Til min overraskelse var de like prestine som dagen vi møttes.

Jeg formulerte en halvhjertet teori der veien hadde vært dekt med mye tørt gress og gjødsel og at denne blandingen muligens kunne blitt antent av gnistene som kom av gnister slått frem i støtene mellom Synnøves hestesko og flintstein på bakken, men denne teorien falt fort flat da jeg fant at hun ikke hadde blitt slått sko på.

Jeg vet ikke mye om hesten, men dette syntes jeg var noe utrolig rart.

På biblioteket gikk jeg straks til heste hyllene på jakt etter noe som helst informasjon om dette fenomenet og ble svært skuffet og igrunnen ganske forbauset da det viste seg at ingen av bøkene gjorde det.

Jeg ble derimot sittende ganske så oppslukt i en bok av Margaret Grieg som het Krølle;Det rampete føllet.

Jeg lo så jeg gråt og gråt til jeg lo og det var samtlige ganger hvor jeg rett og slett måtte legge ned boken og ta meg en pause for å dyrke motet til å fortsette videre på den intense litterære reisen.

Det var som om boka handlet om meg! Om oss alle!

Det er en saga som ikke bare handler om en rampete hest, men greier med både de dype og overfladiske hendelser å grave dypere inn i det skjøre ethos som greiner og omfavner ikke bare mellom mennesker, men alle de levende vesener som bærer mot og drømmen til å utfordre og lære til et høyere plan av spirituell opplysing.

Da jeg fikk fant at boken hadde blitt skrevet og illustrert uten hjelp av hender, publisert av Munn- og Fotmalende Kunstneres Forlag(Se http://mfkforlag.no/butikk/boeker/barneboeker/barnebok-krolle-det-rampete-follet/ ) ble boken enda mer imponerende og er det en bok jeg kan stå ti tommeltotter bak så er det denne (Y).

 

Etterhvert ble lesingen bare en unnskyldning for nølingen jeg følte mot det jeg egentlig kom dit for å gjøre.

Jeg la Krølle;Det rampete følle tilbake på hyllen og gikk bort til skranken for å beklage den uheldige hendelsen og blåmerkene gårsdagens innovasjons forsøk hadde forårsaket.

Merkelig nok så var ingen av bibliotekarene på jobb idag og da jeg spurte personen i skranken om hvor de kunne ha blitt av så ble jeg møtt av taus forvirring.

Jeg tok i å liste navnene på de jeg hadde forurettet og den nye bibliotekaren hadde ikke annet å si enn at hun aldri hadde møtt disse folkene før og forsikret meg om at ingen med de navnene noengang hadde vært ansatt på biblioteket på de tretti årene hun hadde jobbet der.

Dette syntes jeg var fryktelig rart da jeg tydelig kunne huske dem fra helt siden da jeg gikk på ungdomskolen og denne nye damen var meg fremmed, så jeg marsjerte bort til 3D printeren for å gjengi gårsdagens hendelser i håp om at hun kanskje hadde hørt noe anekdoter om hendelsen.

Det jeg fant var rart. Det var null spor av tomatsuppe verken på maskina eller i USB-porten og hakket i bordet der et av de eldre bibliotekarene hadde brukket tanna si i all balubaet var vekk.

Det var som om ingenting hadde skjedd.

Jeg gjenga historien og ble møtt med trillende latter fra den nye bibliotekaren.

Hun forklarte at om jeg skulle ha noe som helst suksess med å 3D printe suppe så måtte jeg også huske å 3D printe en kopp slik at det ikke ville søle i alle kanter og var jeg helt enig i.

Vi lo godt og jeg beklaget forvirringen før vi tok farvel for denne gang.

Den nye bibliotekaren er ei trivelig dame som jeg håper å bli bedre kjent med.

 

Ferdig på biblioteket så travet jeg opp og ned Lenagata på jakt etter en frisør time.

Det finnes fire frisørsalonger i Lena og en elekronikksjappe som fremdeles har et gammelt frisørskilt hengende over lokalet.

Ingen av dem hadde ledig time og bare Kreativdata var spontane nok til å prøve sitt beste med saksa.

Jeg takket dessverre nei og gikk tilbake til den første salongen jeg hadde prøvd og bestilte time klokken halv elleve.

Hjemme så la jeg et kar med vin.

Det er en Sør-Afrikansk Pinotage Rødvin som egentlig er umulig siden jeg bor i Norge og holder bryggingen begrenset til innenfor soverommets fire vegger(rommet mitt har egentlig åtte vegger, grunnet rar planløsning).

Om noen uker så kommer rommet mitt til å lukte mer promp enn det allerede gjør og om en snau måned vil jeg forhåpentligvis kunne flaske cirka tjue liter passè grey rød.

Dette ser jeg frem til.

Dagens outfit er en svar og hvit stripet t-skjorte, bukser og svarte sokker.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

Jeg setter umåtelig stor pris på om folk opplyser meg om skrivefeil i teksten. innlegg lagt inn daglig, mandag til fredag

Kategorier

Arkiv

hits