NaNoWriMo!!!

Idag har jeg skrevet masse mer enn bare blogging. Det er november og på tide med NaNoWriMo!

NaNoWriMo er en sammensnurring av ordene National Novel Writing Month(som er engelsk og betyr Nasjonal Roman Skriving Måned).

Til de som ikke vet hva dette tiltaket handler om så er det en utfordring der deltakerne har i oppgave å skrive en roman på femti tusen ord på tretti dager.

Jeg har deltatt samtlige ganger, i fjor skrev jeg en bok om et dådyr som skulle ned til en bekk for å drikke vann og der handlingen bare foregikk over en periode på cirka et kvarter så greide jeg å strekke handlingen ut over tjue sider ved å legge drøyt mye detaljer inn i beskrivelsene av skoge, bekken, skråningen han sto på, temperaturen og mimringer til andre ganger dådyret hadde drukket vann. Jeg nådde bare tretti tusen ord den gangen, men var fornøyd alikevel.

Det jeg liker med NaNoWriMo er at utfordringen egentlig ikke handler om å skrive en leselig bok, men er heller en øvelse i disiplin og i å slippe taket på den kritiske delen av hjernen som ofte hemmer kreative individer fra å komme lengre enn halvhjertede skuff.

Femti tusen ord er for mange noe latterlig mye, men det blir mer overkommelig hvis man heller tenker på det som ett tusen seks hundre og sekstiseks komma sekstiseks ord om dagen, spredt ut over en månede. Et godt tips som man lærer kjapt ved å delta i NaNoWriMo er å aldri være sparsom med ord og beskrive alt som kan beskrives før du knaster deg videre med handlingen.

Det du har lest sålangt er to hundre og tjue to ord så hadde dette vært starten på årets forsøk så ville det si at jeg bare hadde et tusen tre hundre og nittifire ord igjen å skrive for dagen, men det er det ikke.

I år har jeg tenkt å skrive om en kar som plutselig en dag har fått et stort hull i hagen sin og hvordan dette krøller seg til.

Enda et tips som forskjåvidt gjelder for alle prosjekter en skal gjøre her i livet er å ikke fortelle noen som helst om det man jobber på.

Folk flest er drevet av heder og ros og når en for eksempel sitter på kafè med en venn og snakker i lange baner om en ide man har hatt, kanskje til og med viser til skisser en har gjort, så er det veldig sannsynlig at dette gir nok bekreftelse til å bare drite i å fullføre det man har startet.

 

Et av prinsippene jeg startet denne bloggen med var å ikke skrive mindre enn fem hundre ord.

Jeg hadde også satt taket til å være syv hundre ord, men fant at dette ble veldig vanskelig da jeg lever et så utrolig interessant liv.

Siden bloggen bygger på et aktivt mål om å motta sponsoravtaler og kanskje til og med en fast sint spalte i Klassekampen der jeg vil skrive de mest oblidade ytringer for å senke verdien av debattene jeg bidrar til, så lar jeg NaNoWriMo bli sekundert og håper at kvaliteten på innleggene ikke faller.

#NaNoWriMo #National #Novel #Writing #Month #nasjonal #novelle #roman #litteratur #litterær #skjønnlitteratur #skjønnlitterær #skrive #skrev #har #skrevet #skriving #måned #månede #måne #månde

Dagens outfit er en rød hettegenser, beige bukse og svarte sokker.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rnykkjetting

rnykkjetting

25, Østre Toten

En vakker dag skal jeg begynne å motta gratis sht! https://www.facebook.com/groups/1446118278746625/?ref=aymt_homepage_panel

Kategorier

Arkiv

hits